Nordic Värmeberedare

Rätt komponerat är ett vattenburet värmesystem ett miljövänligt, flexibelt och energisnålt alternativ. Nordic värmeberedare fungerar som hjärtat i våra systemlösningar. Värmeberedaren har en uppbyggnad och funktion som gör att systemet kan kompletteras med många typer av energikällor och därför nyttjas effektivare och mer ekonomiskt.

Nordic Värmeberedare TIDA 500 (ovan) är den tank som vi säljer mest. Toppansluten tank som kan ge en snygg installation i tvättstuga. Innehåller varmvattenslinga 25 meter (rostfri), elpatron 3,6 eller 9 kW, bivalent shuntpaket, blandningsventil och avtappningskran. På till-lopp och retur finns diffussorer för att minska cirkulationen vilket ger en bättre skiktning.

NV TIDA 300 har samma innehåll som TIDA 500 dock är varmvattenslingan 20 meter (rostfri). Solslinga är tillval både på 300 och 500.

Vi på Nordic Värmesystem har lång erfarenhet av att erbjuda mindre och större systemlösningar. Vi kan även erbjuda frontanslutna tankar med volym från 300 liter upp till 750 liter eller mer. Kontakta oss så tar vi fram de produkter ni behöver för att få en bra funktion till just ert system och era behov.

Nordic Värmeberedare är utformad så att man kan få flera olika värmekällor att jobba bra tillsammans, det gör att man kan minimera sina driftkostnader till ett minimum.
En av fördelarna med Nordic Värmeberedare är att man när som helst kan komplettera värmesystemet med olika värmekällor som t.ex:

  • Mark-/bergvärmepump
  • Luft/vatten värmepump
  • Vattenmantlade energikällor som t.ex braskamin, inbyggnadskamin, pelletskamin, kökspanna
  • Solfångare

Kontakta oss så tar vi fram en systemlösning som passar ert hus och era förutsättningar. Storlek på hus, placering av NVB och val av produkter påverkar vilken Nordic Värmeberedare vi rekommenderar.

Dokument

Produktblad NVB
Manual NVB
Anslutningar NVB Tida

Priser och leveranstider

Prislista Nordic Värmesystem
Leveranstider

Kontakta oss för en arbetsoffert eller frågor.

Bilder: Nordic Värmeberedare

Teknisk data Tida 300/500:

Vattenvolym293/487 liter
VV slinga (m)20/25 m
Solslinga (tillval)8/12 m
Bredd600/695 mm
Djup635/747 mm
Höjd1625/1780 mm
Vikt108/130 kg
PurisoleradJA
Reshöjd Tida 3001710 mm
Reshöjd Tida 5001870 mm