Rosanna är en fristående vattenmantlad kamin från Holländska Nordic Fire. En leverantör som har lång erfarenhet av vattenmantlade kaminer. Alla deras kaminer håller hög kvalitet där en väldigt stor del av värmen går till vatten.

Vattenmantlad braskamin

Rosanna har en stor brännkammare vilket gör att du har möjlighet att elda med en hög effekt och där en stor del går till det vattenburna systemet. Det gör att hela ditt hem värms upp utan att temperaturen i vardagsrummet blir för hög.

Kaminens brännkammare är utformad på ett sådant sätt att eldstaden alltid brinner optimalt och inte kyls ner för mycket även om du eldar med en mindre effekt. Dessutom avleds förbränningen i det inre på ett sådant sätt att kreosotavlagringar hålls till ett minimum. Fördelen blir att förbränningen sker optimalt, vilket resulterar i en verkningsgrad på mer än 80 %.

Det innovativa isolerglaset

Rosanna är utrustad med det nya och innovativa isolerglaset som standard. Den här typen av isolerglas är extra tjocka och innehåller en ny typ av beläggning som gör isoleringen upp till 16 gånger bättre än normala reflektionsglas. Tack vare denna förbättring blir fördelningen av värmen ännu mer optimal, eftersom ännu mer värme går till centralvärmen. Det säkerställer också en högre förbränningstemperatur, vilket ytterligare minskar utsläppen.

Nordic Fire är största leverantören av vattenmantlade braskaminer i Nederländerna och Tyskland. Nordic Fire har många års erfarenhet och kunskap inom detta område. En kamin från Nordic Fire kännetecknas av hög teknisk konstruktion vilket ger en renare och effektivare förbränning med mycket värme mot det vattenburna distributionssystemet.

En liten demofilm om Rosanna

Dokument

Broschyr vattenmantlade kaminer
Manual Rosanna
Prestandadeklaration

Priser och leveranstider

Prislista Nordic Värmesystem
Leveranstider

Utföranden

Sidor och topp av stål alternativt sidor och topp av täljsten. Övriga modeller från Nordic Fire är Cottage och inbyggnadskamin Tunnel.

Tillval för ditt system

Installationspaket mot tank, systemtank, dockning med värmepump eller koppla direkt mot värmesystemet.

Se alla tillval här

Kontakta oss för en arbetsoffert eller frågor.

Bilder

Teknisk data

Rosanna klarar nya kraven

Nominell effekt9,5 kW
Till vatten / luft6,7 / 2,8 kW
Maximal godkänd effekt13,5 kW
Till vatten / luft9,4 / 4,1 kW
Extern till-luft bakåt/underJA
Verkningsgrad81,8 %
Trälängder350 mm
Höjd995 mm
Bredd / Djup605 / 540 mm
Vikt stål / täljsten164 / 204 kg
Dim. skorsten anslutning150 mm
Anslutning skorstenTopp/bak
Avstånd brännbart sida/bak200 mm