Första steget mot en vattenmantlad kamin

I mer än 20 år har vi hjälpt våra kunder att kombinera ihop flexibla värmesystem. Vi bygger egna fristående system men idag mycket dockning i kombination med någon grundvärme. Både i gamla hus men även nyproduktion. Vi har egna dockningslösningar men använder gärna docknings principer från varumärken som t ex Nibe, CTC och Thermia osv.

Så här väljer ni rätt grundprodukt:

Nordic Värmeberedare – Om ni vill bygga ett värmesystem mot en systemtank men kan ändå innehålla värmepump, vattenmantlad kamin och/eller solfångare. Mindre teknik men samma funktion. Separata styrningar för respektive produkt och värmereglering på Nordic Värmeberedare.

Nordic Multiflex – Ni har redan ett befintligt gammalt system med värmepump, fjärrvärme, elpanna men vill stötta upp med sol eller vattenmantlad kamin. Smart styrning och/eller dockningstank. Gäller även om ni skall bygga nytt. Har ni en värmepump från typ Nibe, CTC kan det hända att vi väljer att använda deras docknings principer.

Vilken kamin skall jag välja?

  • Fristående kamin – En kamin som bara kan sättas på rätt plats och sen kan man sätta dit skorsten och göra rördragning och anslutningar för säkerhet. Vi har många alternativ att välja emellan. Ni får studera design, effekt och prisnivå. Vi hjälper er senare så ni hittar rätt kamin.
  • Inbyggnadskamin – En kamin som ger en större möjlighet att skapa sin egen design. Större eldstad, högre effekt och mer synlig eld kan vara bra argument för inbyggnadskaminer. Mer möjliga tillval och ett litet större projekt än en fristående kamin men mer möjligheter.

Hoppas ovan information ger dig möjlighet att hitta rätt produkter och tillval för dina behov.